YAKINIKU s-a nascut din pasiunea pentru foc si gratar, in 2014 cand, negasind Kamadoul ideal pe piata si aflati in cautarea adevaratului Kamado original, antreprenorii au ajuns in Japonia, care este locul de origine al unui Kamado autentic.

YAKINUKU Logo

YAKINIKU, care inseamna „carne la gratar” in japoneza, este cel mai bun gratar Kamado dupa modelul traditional japonez. Forma ovala a Kamado permite aerului cald sa circule optim.

Pentru ca utilizatorul poate controla singur aportul de aer in mod simplu, acesta este responsabil de temperatura din interiorul unui Kamado. Astfel, carnea se rumeneste la o temperatura ridicata si poate fi lasata sa se gateasca in continuare la o temperatura scazuta.

Totul a inceput in perioada Edo din Japonia (1603-1867), in zorii unei mari ere gastronomice. Samuraii si negustorii bogati se ospatau cu un meniu vast, astfel incat restaurantele aveau nevoie de un aparat mare de gatit. Acesta a fost inceputul modelului Kamado. Ca urmare, Kamado a jucat un rol-cheie in dezvoltarea gastronomiei japoneze si a devenit cunoscut in lumea occidentala abia dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand armata americana a devenit interesata de aparatele de gatit pe care observase ca le foloseau soldatii japonezi.

La YAKINIKU, calitatea, precizia si eleganta sunt primordiale.

Prin urmare, in cazul gratarelor ceramice YAKINIKU, optati pentru un aspect luxos si pentru utilizarea celor mai bune materiale. Succesul modelului YAKINIKU Kamado se datoreaza carcasei sale ceramice.

Kamado este fabricat din ceramica cu o grosime de 33 de milimetri, combinata cu cordierit, ceea ce permite gratarului sa atinga rapid temperaturi ridicate si sa pastreze caldura in mod optim. Ca urmare, consumul de carbuni este cu pana la 50-70% mai mic decat in cazul unui gratar deschis, deoarece aici oxigenul are liber la lucru.

Constructia speciala, realizata din pereti ceramici grosi, protejeaza Kamado de intemperii si vant. Acest lucru face, de asemenea, ca YAKINIKU Kamado sa fie perfect pentru utilizarea sa in timpul iernii.

Pe langa Kamado, YAKINIKU a dezvoltat si modelul Shichirin, care este un gratar de masa compact si versatil, pe care il puteti lua cu usurinta peste tot.

Acest model este perfect pentru prepararea bucatilor mici si delicate de carne. Shichirin de la YAKINIKU este fabricat din ceramica de inalta calitate, ceea ce ii permite sa atinga temperaturi de pana la 1000° C!

Gratarul de masa Shichirin este fabricat din ceramica cu cuart, cordierit si ars la temperaturi ridicate. Acesta poate fi folosit in aer liber doar cu brichete, brichete cu autoaprindere sau carbune de lemn.

Japonezii folosesc carbune binchotan, aurul negru al Japoniei, care permite atingerea unor temperaturi extrem de ridicate.